lauantai 28. marraskuuta 2009

Hyvää yötä

Yöpukulaatikkoihin oli muuttanut kasa polvihousuja ja 3/4-hihoin varustettuja paitoja, pieneksihän nekin jäi samaa tahtia muitten kanssa, vaikkakaan niissä ei ehkä niin suuresti väliä olekaan, jos hihat tai lahkeet hieman lyhyet on, varsinkin jos kyse oli siitä suosikkiyöppäristä, Isoveljen laatikosta löytyi mm. 100cm Cars-pyjama, joka oli ehkä hetki sitten jäänyt pieneksi :D


Noh, mutta saumuri laulamaan taas, kuinkas muuten. Isoveli lähtee varsin mielellään äitin kanssa kangasostoksille (tai ylipäätänsä mihin vaan, kunhan kahdestaan mennään) ja nyt bongattiin sitten kuviotrikookorista tuollainen vihreä trikookangas, jossa kuviona erinäisten tulkintojen mukaan kissanpäitä tai robotteja, yksimielisyyteen asiasta ei kuitenkaan päästy :D
Pala maksoi 5e, mutta sitä oli kuitenkin niin nirkosesti, ettei siitä muuta saanut kun housut ja sivusta pätkän hihaa. Onneksi siellä oli vielä noita Nanson trikoita 6e/m ja 'myrkynvihreää' palanen paidaksi napattiin.
Kaavoina käytin samoja paidan ja housujen kaavoja, mitä noissa päivävaatteissakin, housut ainakin on mukavan väljät, tosin niin pitkät, että nuorimies jättää jalat pujottamatta lahkeensuista, kun ne lämmittää kuulemma mukavasti niin. Kysyinkin, että pitääkö seuraavaksi tehdä sitten vauvojen potkuhousut hänelle, mua kun tuo vaatteiden venyttäminen hieman ärsyttää ;)

Yöppäristä tuli muuten uusi suosikki, jopa se Cars-puku on nyt unohdettu ;)
Puku piti vielä ehdottomasti saada mukaan, kun lähti serkkulaan yökyläilemään, onhan se äitin tekemä ♥Isosiskolla oli yöppärilaatikossaan luonnollisesti sama ongelma. Nanson trikoissa olin ihastellut tuota vaaleanpunaista isokukkaista, mutta varsin ohutta trikoota keksimättä mitä siitä voisi tehdä, paitoihin ja liivareihin se oli liian ohutta, kesämekoksi toki olisi käynyt, mutta syksyä elettäessä kesämekkojen ompelu ei oikeen inspaa. Noh, yöppäreitä tietysti, juurikin sopivaa siihen tarkoitukseen :)
Tuli sitten ostettua koko pakan loppu, kun halvalla sai ;) 6e/m tämäkin ja vielä kun otin ylimääräistä, ettei heille jäisi hukkapalaa, sain osan alennuksella vielä.
Tein sitten molemmille tyttösille samanlaiset pyjamat, vaikka rehellisyyden nimissä Pikkusiskolla taas ei juurikaan tarvetta yöppäreille olisi, kun Isosiskon laatikon sai tyhjentää suoraan hänen laatikkoonsa :D Mutta tokihan se oli nyt samanlaiset taas saatava ja kun sitä kangasta kerran riitti vielä... (Suunnittelen nyt, että Isosisko saa tuosta vielä yömekon vaikka pukinkonttiin, eikä se vieläkään lopu...)

Näissäkin kaavana ovat samat paidan ja housujen kaavat, mitä muutenkin käytän. Tosin on pakko sanoa, etten nyt ihan tarkkaan muista, testasinko näissä paidoissa Ottobre 4/08 löytyvää 'Viserrys'-paidan kaavaa kokoina 128 ja 92cm ja siirryin tämän jälkeen käyttämään pääasiassa niitä.
Pikkusiskon yöppäriin laitoin resorit hihansuihin ja lahkeisiin, Isosiskolla vaan käänsin hihansuut ja lahkeensuissa on perinteiset kumpparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti