lauantai 7. marraskuuta 2009

Housuja, housuja ja housuja...

Nuo mokomat mukulat ottaa ja kasvaa sellasta kyytiä, ettei mitään tolkkua :O
Paitojen lisäksi housut on kesän aikana jääneet lyhyiksi itse kullakin ja varsinkin perheen nuorella miehellä tarve kyseiselle artikkelille on varsin suuri.
No, eihän siinä muu auttanut kun alkaa etsimään helppoa ja yksinkertaista kaavaa housuille, kun noita kankaitakin tuli sieltä Tallinnan suunnasta hieman tilattua.

Käännyin jo tutuksi tulleen Gyntherin kirjan puoleen ja sieltähän sitten löytyi kaavat kaikkiin kaipaamiini kokoihin. 0-4v lasten kirjalla olinkin jo haalarimallisia housuja tehnyt (ja itseasiassa se olkainliivarikin on samasta kaavapohjasta) ja päätin sitten kokeilla 'vapaa-ajan'-housuja hieman soveltaen. Isojen kirjassa kaavat kulkivat joko samalla nimellä tai sitten yöpuvun housuina, en nyt muista enää, kumman mukaan tuli piirrettyä ja kirjakin on palautettu kirjastoon :)
Malli kaikkiin kokoihin on sama, mukavan väljä, sivusaumaton housu, jossa vyötäröltä taitetaan kuminauhakuja ja lahkeensuissa samoin. Lahkeet ovat turhan leveät 'vapaina' liehuakseen ja otin näihin nyt kasvunvaraakin hieman reilummin pituuteen ja kumppareitten ansiosta lahkeet, vaikka ovatkin liian pitkät, asettuvat nätisti.Ja tuollaiset niistä sitten tuli, Pikkusiskon housut keltaisesta joustofroteesta, kaava on 92cm, mutta lisäsin lahkeisiin pituutta ja käännevaraa 5cm. Tämä joustis tosin on Eurokankaasta, kerran siellä pyörähtäessäni olivat saaneet kirkkaankeltaista - jota muuten juuri silloin etsin vaippakankaaksi - ja tuli sitten hamstrattua reilumpi pala, eli kaikki mitä löytyi ;)

Isoveikan ja Isosiskon turkoosit housut, nämä ovat sitä samaista Tallinnan joustista, mitä pikkusiskon liivarikin
Piirsin muistaakseni kaavan kokoa 122cm ja Isoveljen housut on tehty suoraan sen mukaan, Isosiskon housuja varten lisäsin kaavaan 6cm pituutta, kun suurin kokoero noilla kahdella on juurikin jalkojen pituudessa. Seuraava kaavakoko olisi ollut 134cm ja se oli taas turhan leveä tuolle hoikkikselle neidolle.

Turkoosi osottautui turhan vaaleaksi pojan käyttöön, olishan se pitänyt itseasiassa arvatakin... Vanhassa haalarissaan konttaili pihalla kurassa ja onnistui sotkemaan nuo housutkin siinä samassa, eikä ne kuravärjäymät irtoa pesussa :( Täytyy siis värjätä ruskeaksi koko housut, se onkin huomattavasti turvallisempi väri tuolle tapaukselle ;) Postataan sitten, kun saan aikasiksi tämän operaation suorittaa, jokunen värjäystä odottava tuonne onkin taas kertynyt...


Pikkusiskon ja Isoveikan housut vihreästä Tallinnan joustiksesta. Tosin näistäkin housuista meinasi tulla tappelua isompien sisaruksien välillä, Isosiskokin iski silmänsä näihin, kun olivat niin ihanan väriset... Pikkusisko taas oli omistaan sitä mieltä, että ne ovat veikan, eli hänen makuunsa väärän väriset... Huoh, yritä siinä sitten miellyttää kaikkia ;)


Parit housut Pikkusiskolle. Tummanruskeat ovat velouria, jotain vaippaompeluksiin hankittua, josta oli sopiva pala housuja varten jäänyt. Vaaleanpunaiset taas joustofroteeta, joskus aikanaan Eurokankaasta tämänkin kankaan olen löytänyt.


Isosiskon parit housut, vaaleammat, oiskohan tuo nyt jotain lohen/korallinpunaista väriltään, Eurokankaasta hankittua. Näissä on muista housuista poiketen erillinen vyötärökaitale, koska kankaan korkeus ei muuten olisi riittänyt.
Oranssit taas ovat Tallinnantuliaisia, ja niissä on nyt hieman pidemmät lahkeet, mitä normaalisti, kun en jaksanut muutaman sentin kaistaletta pois leikata, onpahan taas kasvunvaraa ;)

***

Niin, pojalla oli siis tarve niille uusille housuille, mutta jostain kumman syystä siskonsa saivat niitä useammat kuin hän... Kankaat tosin taisivat olla hieman 'tyttövärisiä', etteivät ne nuorelle miehelle olisi kelvanneetkaan ;)
Tilanteeseen on kuitenkin tulossa korjausta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti