lauantai 7. marraskuuta 2009

Bambua ♥

Mä en alkuun lämmenny bambulle, en sitten pätkääkään :D En vaipoissa, saatika muutenkaan. Kivojen kuosien takia sitä tuli kyllä hankittua vaippakäyttöön ja koska noita kankaita oli, päätin niistä paitojakin kokeilla tehdä ja rakastuin materiaaliin ihan kympillä ♥ ♥ ♥

Paidat ovat käytössä tosi tosi lämpösiä ja suloisen pehmoisia. Eikä materiaalikaan ole niin luirua, mitä aluksi tuntui, epäilin saumojenkin venyvän ja paukkuvan joka suuntaan. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, tosin varmuuden vuoksi ompelin saumat ensin hyvin kapealla, melkein suoralla sik-sakilla ja vasta sen jälkeen saumurilla, pelkään pelkän saumuriompeleen venyttävän saumat makkaralle, enkä sen takia uskalla sitä edes kokeilla ;) Tuo sik-sakkaus on kuitenkin jo hyväksi havaittu konsti, pelkkä suora ommel saattaisi taas katketa käytössä helpommin.Ensimmäisenä kokeilin paitojen ompelua Pikkusiskolle, kun sattui noita pinkkejä bambuja olemaan sopivat palat sekä retrokukkaa, että sydäntä. Kumpaakaan ei taida enää saada :( Johonkin vaippoihin/imuihin nuo on tullut hankittua joskus keväällä.


Kaavana oli taas se 80cm paidan kaava, helmaan pituutta sen verran kun kankaassa riitti, tuli itseasiassa pepun peittäviä paitoja :D Epäilin tuon kankaan venyvän leveyssuunnassa muodottomaksi, mutta ei se tehnyt sitäkään, kaikki ennakkoluulot on nyt kumottu :D

Paidoissa on resori pääntiellä, hihansuut ja helma on käännetty ja tikattu kaksoisneulalla, jollaisen totesin omistavani ja osasin peräti käyttääkin :)


Sitten mä ostin jo ihan vartavasten bambua paitaan, oranssia 'ikivanhaa' aurinkoa metsästin nettipuodista jos toisestakin, Royal-kestoilta sitä viimenään löysin ja tarvittavan palan sain.
Tässä paidassa tuli sitten kokeiltua jo uutta kaavaa, joka on peräti oikeaa kokoakin ;)
Ottobren 4/08 lehdessä oli Viserrys-paita ja siitä piirsin kaavat sitten molemmille tytöille, kun kokoja riitti. Tämä paita on siis 92cm ja joutuu kyllä heti toteamaan, että liian lyhyt mun makuun, täytyypi kaavaa hieman pidentää, muuten se on ihan ok.

Pääntiellä on resori ja se on tikattu 'hunajakenno'-ompeleella (vinkki tuunauskurssilta)
Hihansuissa on sellaset ovelat kaitaleet, helma normaalisti käännetty, mutta näissäkin samainen tikkaus. Ihan ok, mutta tykkään nyt kuitenkin enemmän tuosta kaksoistikkauksesta :)


Isoveikalle bambupaita limestä liskosta, tuntuu nekin ötökät nuoren herran mieleen olevan. Sampsukalta taisin tämän bambun nyt tilata, tummanvihreä resori on Eurokankaasta.
Kaava on sama, mikä muissakin poikasen paidoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti