maanantai 16. marraskuuta 2009

Apina-asu ja muutama vaipatin

Itseasiassa ihan ensimmäinen vaate, mitä ompelin _pitkään_ aikaan oli saamani tilaustyö, apinajoustiksesta tehdyt paita, haalarihousut ja hattu.
Toimitusaika oli vaan 'hieman' pitkä, vieläkin hävettää :(
Vaikka puolustuksen sanana mainittakoon, että mahtui siihen aikaan alkuraskauden pahoinvointi ja väsymys, joita tietenkään ei voinut silloin vielä paljastaa...

Mutta tulihan ne tehtyä, viimeinkin...
Paitaa varten piirsin Ottobren 1/07 -lehdestä paidan kaavan olkanepeillä, Saiu tätä suositteli. Samaista kaavaahan sitten on tullut käytettyä noissa Pikkusiskon paidoissa, että hyvin se saajalleenkin vielä mahtui, kun on kuitenkin 10kk meidän neitiä nuorempi kaveri. Varmuuden vuoksi tuli paitaan laitettua reilut resorit niin helmaan kun hihoihinkin, ettei vaan oo heti pieni. Kangashan oli kyllä leikattu jo aikoja sitten, mutta se kasaan saattaminen olikin asia erikseen...

Paidalle kaveriksi haalarihousut. Ekana suunnittelin tekeväni Ottobren 1 tai 3/05 lehdestä löytyvällä retrohaalarin kaavalla ne, mutta Gyntherin kirjan malli olikin saajan äidille enemmän mieleen, eli tehtiin sillä. Ja kyllä tuo taitaa olla helpompi toteuttaakin. Koko on 84 cm (?!) ja olivat ihan reilut saajalleen.

Vielä piti saada hattu samaan sarjaan. Senkin kaava löytyy Ottobren lehdestä, nyt en kyllä muista, oliko samassa kun ne retrohaalarit, mutta joku -05 lehti sekin taisi olla.
Ensimmäinen versio hatusta ei ollut ihan toimiva... Tai ei siinä suurempaa vikaa ollut, mitä nyt apinat oli poikittain, kun onnistuneesti mallasin kaavan väärinpäin kankaalle... Ja reunustin resorista taitellulla kaitaleella, joka osottautui liian paksuksi ja venytti hatunreunankin ihan makkaralle :/ Onneksi kangasta oli vielä uuteen yritykseen ja siitä sitten tuo hattu (kokoa 48) syntyi. Reunassa on nyt joustokantti ja se on huomattavasti parempi tuohon tarkoitukseen.


Vaatteiden lisäksi piti tehdä myös muutama taskuvaippa 'mun omalla'-kaavalla, jonka muokkasin muutamasta suosikista Pikkusiskolle sopivaksi ja ompa tuosta nyt ollut iloa muillekin, kai ;)
Safarista piti tehdä tasku ja harkkahousut (joista ei oo kuvaa) ja öttömönkiäisistä taskuja pari kappaletta. Sisäpintana näissä kaikissa on keltainen bambujoustis - on muuten ihan vihonviimeinen ommella pulin kanssa yhteen, en tykkää, en yhtään!!! Mutta kyllä niistä sitten ihan siedettävät tuli, muutamine ruttuineen...
Vaipoissa on myös tarrakiinnitys.


Näistä ylijäänyt bambujoustis muuten löytyy Pikkusiskon lintupaidasta, eli tarkkaan on hyödynnetty kaikki taas ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti