lauantai 31. lokakuuta 2009

Liivarin kaavojen etsintää...

Tytöille piti tehdä liivarit tarha- ja kerhokuvauksia varten. Isosiskolle oli ostettu piparikukkajoustista, Pikkusiskolle hamstrasin norsujoustista, silloin kun sitä pari päivää oli saatavilla ;)

Enää puuttui kunnon kaavat mekkoihin. Kumpikin kankaista oli sen verran arvokasta, ettei niitä voinut suoraan käydä saksimaan, vaan kaavojen löydyttyä piti tehdä jostain hieman halvemmasta kankaasta koeversiot.



Ullakolta löytyi sitten oranssia sydänvelouria, jota olin joskus Eurokankaasta ostanut vaippaompeluksiin, 5e/kg. Hankittua on tullut ihan reilusti, vaikka se onkin polyesteriä. Ensin tein Isosiskolle liivarin, kaavan yläosa oli jostain vuoden -99 Suuresta Käsityölehdestä, helman leveyttä on otettu valmiista liivarista ja pituus neidin toiveen mukaan. Tosin tämä oli valmiina sitten liian lyhyt hänen makuunsa, että lopulliseen kaavaan otettiin vielä reilu 10cm pituutta lisää. Kaavan pohja oli 134cm
Pääntie ja kädentiet on reunustettu vihreällä joustokantilla.


Pikkusiskon liivarin kaava löytyi suoraan Gyntherin kirjasta, 92cm liivarin teinkin jo kesällä kummitytölle, mutta tähän valitsin kuitenkin 98cm kaavan, meneepähän sitten pitempään ;)
Isosisko halusi molemmille samasta kankaasta mekot, pikkusen meni tiukille tämän riittäminen. Joutui tekemään rintaan poikkisauman ja hieman poimuttamaan helmaosaa. Lopulliseen kaavaan näitä ei kuitenkaan tullut.

Kaavat siis löytyivät ja lopputuloskin kelpasi, joten uskalsin joustofroteetkin sitten saksia... Näistä kuitenkin omat postauksensa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti